Az Alvégesi Művelődési Ház

Az épület, mely közel 70 éve épült maximálisan kihasznált művelődési háza a városrésznek. Használják civil szervezetek, egyesületek, tánccsoportok, de sportesemények is gyakran helyet kapnak itt.
Az Alvégesi Művelődési Ház 2019-ben korszerűsítésen esett át. A táncos és sportrendezvényekről, amatőr galériáról híres épület tetején az azbeszt tartalmú pala helyére fémlemezfedés került. Elektromosan mozgatható hőszigetelt tetőtéri ablak, acéllemez lapradiátorok és termosztatikus szelepek, műanyag nyílászárók, homlokzati hőszigetelés, nemes vakolat, akadálymentes mosdó és feljáró is a felújítás részét képezte.
A beruházás 100 millió forint értékben valósult meg. Az önkormányzat 268 milliós TOP-os pályázatot nyert 2018 decemberében „Nyíregyháza 3 közösségi színterének infrastrukturális fejlesztésére” címmel. Ennek egyik eleme a 2019-ben átadott Alvégesi Művelődési Ház.
Végre azok a terek, amelyekbe vendégeink érkeznek olyan enteriőrré váltak, melyekbe kellemes belépni. Immár modern és korszerű, a városképhez méltó művelődési házzal várhatjuk vendégeinket programjainkon.

 

Fotó: Szarka LajosTájékoztató az Alvégesi Művelődési Ház művelődő közösségeiről: